Vakantie

Vakantie Surabaya

De op één na grootste stad van Indonesië welke reeds acht eeuwen geleden gesticht is. De oprichters van het Hindoe Majapahit-rijk kwamen aan het einde van de 13e eeuw en bleven tot de 17e eeuw.

In de afgelopen decennia is Surabaya uitgegroeid tot een kosmopolitische zeehaven en agglomeratie waar 21e-eeuwse hotels, appartemententorens en winkelcentra naast historische moskeeën en paleizen staan.

Surabaya kun je vergelijken als een lekkere fles wijn: het wordt beter naarmate je het beter leert kennen. Je zult ontdekken dat Surabaya veel interessante bezienswaardigheden heeft. De historische Arabische wijk is een fascinerend labyrint van steegjes. Daarnaast heeft de stad één van de grootste Chinatowns van Indonesië.

Bent u op zoek naar een leuke vakantie naar Surabaya? Wij hebben een aantal interessante vakanties voor u op een rijtje gezet. Naast Surabaya vindt je ook vakanties naar overige gebieden in Indonesië, zoals Jakarta, Sumatra, Bali en Java.

Toeristische attracties

Er zijn een paar toeristische attracties in Surabaya die het bezoeken waard zijn:

Het Huis van Sampoerna / Museum Sempoerna is één van de meest populaire toeristische attracties in Surabaya en heeft veel goede recensies verzameld van onafhankelijke medereizigers.

Ga naar Mount Bromo, ongeveer 70 km verderop en de tijd om daar te komen is ongeveer 4 uur vanwege het drukke verkeer en opstoppingen. Onderweg passeer je de stad Probolinggo, die aan de grote snelweg door Java ligt. Hier zouden de meeste backpackers gewoonlijk een transport deelden om hen naar het Bromo Tengger Semeru National Park te brengen .

U kunt ook een bezoek brengen aan Malang op slechts 2-3 uur rijden vanwege het prachtige landschap en culturele bezienswaardigheden, en vooral ook als springplank naar de berg Semeru en de berg Bromo. Of ga naar de heuvels bij Batu , voor een verfrissend en verkoelend uitje, ongeveer 3 uur rijden.

Als u van geschiedenis en cultuur houdt, kunt u naar Trowulan gaan , dat in de 14e eeuw bekend staat als de hoofdstad van het Majapahit-rijk. Hier vindt u talloze tempels en enkele musea. Ga oostwaarts naar de beroemde Ijen-kraters voor vulkaanzuurmeer.

Vlieg naar Bali of Lombok , de bekendste bestemming van Indonesië om te relaxen op het strand, cultuur onder te dompelen en te genieten van het eten. U kunt ook de trein naar Banyuwangi nemen en vervolgens met de boot naar Bali.

Toont alle 12 resultaten