Exclusieve huisjes huren op een luxe vakantiepark

Er zijn mensen die kiezen voor een luxe vakantiehuis. Dit is een mooi huis in of buiten Nederland dat van alle gemakken is voorzien, en waar men heerlijk tijdens de vakantie kan vertoeven. Maar waar boek ik die? En als ik zo’n huis wil kopen waar moet ik dan op letten? In deze blog lees je er alles over!

Het huren van een luxe vakantiewoning

Wanneer je graag op vakantie gaat in een luxe vakantiehuis, dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om dit te huren. In principe maakt het niet uit in welk land je op vakantie wilt gaan, vrijwel overal zijn deze te vinden. In de meer populaire landen zullen er meer te vinden zijn, zoals in Spanje en Frankrijk, dan in landen die iets minder in trek zijn zoals Polen. Op internet zijn verschillende verhuurbedrijven van onder andere luxe vakantiewoningen in verschillende Europese landen te vinden.

Waar kan ik luxe vakantiehuisjes boeken?

Via internet kan je ontzettend veel luxe huisjes vinden. Je komt gemakkelijk in contact met een verhuurder van luxe recreatiewoningen in alle Europese landen, maar ook van stacaravans, chalets, landgoederen, kastelen, villa’s en woningen. Hieronder een aantal suggesties:

  • Op Airbnb vind je het grootste aanbod particuliere huisjes, vaak op bijzondere locaties
  • Via Natuurhuisje.nl kom je in contact met particuliere eigenaren van huisjes midden in het bos
  • Belvilla is een aanbieder waar je luxe vakantiehuizen vindt die voorzien zijn van alle gemakken
  • Kijk ook op Marktplaats en Facebook Groepen, hier kom je rechtstreeks in contact met verhuurders

Het kopen van een luxe vakantiewoning

Naast de mogelijkheid van het huren heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om een luxe vakantiehuis te kopen.

  • Het voordeel van kopen is dat je er het hele jaar door gebruik van kunt maken, je zelf bepaalt voor hoelang je blijft, hoeveel personen je meeneemt, etcetera.
  • De nadelen van kopen zijn dat je er meestal een smak geld voor moet betalen en je vaak uiteindelijk maar een aantal weken per jaar er daadwerkelijk gebruik van maakt.
  • Daarentegen heb je wel de mogelijkheid om tijdens de periode die je niet zelf in het vakantiehuis doorbrengt, dit te verhuren aan andere vakantiegangers. Op die manier wordt de woning toch onderhouden en verdien je er tegelijkertijd geld mee.

Wanneer je geïnteresseerd bent in kopen, dan kun je het beste contact zoeken met een makelaar in het desbetreffende vakantieland of regio. Een makelaar weet altijd wel een woning te vinden die aan jouw wensen en eisen voldoet. Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf op zoek gaat zonder makelaar. In dit geval worden de kosten die anders aan een makelaar betaald zouden moeten worden bespaard. Vrijwel iedere makelaar, het maakt niet uit in welk land, heeft een eigen website waar meer informatie op gevonden kan worden. Zoek bij voorbaat een Nederlandse makelaar zodat er geen misverstanden door bijvoorbeeld de taal kunnen ontstaan. In de meeste populaire vakantielanden, zoals Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland, zijn Nederlandse makelaars te vinden.